LJUBAV ZAPALILA BLISKI ISTOK: Saudijska Julija želi da se uda za jemenskog Romea!

Huda al Niran (22) iz Saudijske Arabije nije se usprotivila samo svojoj porodici koja joj je zabranila da se uda za Tahara, već se usudila da pobegne iz zemlje i prati da prati svog voljenog do Jemena

Jedna mlada žena iz Saudijske Arabije pozvala je danas sud Jemena da joj dozvoli da ostane u toj zemlji i uda se za čoveka kog voli, prkoseći svim pravilima obe konzervativne države.

U priči koju su mediji uporedili sa Šekspirovom dramom "Romeo i Julija", Huda al Niran (22) usprotivila se svojoj porodici i nelegalno prešla granicu da bi bila sa svojim ljubavnikom.

Huda se zatim obratila jemenskom sudu, zahtevajući da ostane u zemlji i uda se za Arafata Mohameda Tahara (25), a za to vreme, njene pristalice protestovale su ispred zgrade suda u Sani, noseći transparente s natpisom: "Svi smo mi Huda!".

Ova ljubavna priča i Hudina hrabrost, koja je shvaćena kao zapanjujuća, privukle su veliku pažnju i u Saudijskoj Arabiji i u Jemenu. Izbio je čak i protest ispred suda, u znak podrške ovom paru.

Huda se nije usprotivila samo svojoj porodici koja joj je zabranila da se uda za Tahara, već se usudila da pobegne iz zemlje i prati ga do Jemena.

(Telegraf.rs/ Tanjug)