MAJKA PREMINULOG NAVIJAČA: Dušan nije ni pušio ni pio, trenirao je kikboks!

Dušanova majka Veselinka juče je imala samo jedno pitanje - šta sam bogu zgrešila?

Dušan Todorović (18) iz Kragujevca, navijač FK Radnički, koji je preminuo u Ivanjici tokom utakmice sa Javorom bio je sportista, nije pušio ni pio i nikada pre nije imao problema sa srcem. Prema prvim informacijama, mladić je najverovatnije preminuo od infarkta.

Dušan je 18 godina napunio prvog novembra. Bio je učenik srednje škole "Toza Dragović", turistički smer. Živeo je u naselju Male Pčelice. Trenirao je kikboks. Za Dušanom su ostali da tuguju majka Veselinka i braća Stefan i Nikola. Otac preminulog mladića umro je pre nekoliko godina od posledica dijabetesa. Dušanova majka juče je imala samo jedno pitanje - šta sam bogu zgrešila?

- Nakon smrti muža ostala sam sa tri neutešna sina, jedva smo se oporavili i polako naučili da se borimo sami. Smogla sam snage da im budem i otac i majka. Sada me je udarilo posred srca. Idem u Ivanjicu po moje dete, još ne verujem da ga nema - jedva sklapa rečenica šokirana majka.

Svaki minut koji prođe od momenta srčanog udara smanjuje šanse za preživljavanje deset odsto. U Evropi godišnje 350.000 ljudi umre od srca. To je kao da svakog dana padnu dva džambo-džeta i svi putnici poginu. Šanse za preživljavanje za trećinu veće ako se reanimacija počne u prvom minutu. Statistika kaže da 25 odsto onih koji dožive infarkt i ne znaju da im je srce bolesno.

Inače, radnici "Autosaobraćaja" koji 34. dan drže u blokadi prugu i magistralni put Kragujevac-Kraljevo deblokariće sutra jednu saobraćajnu traku zbog sahrane Dušana Todorovića.

(M. M.)