NIŠ: Prevarila putnike za krstarenje do Kazablanke!

Vlasnica agencije "Iris" MIlena T. je od aprila do oktobra ove godine sa 13 putnika zaključila ugovor o krstarenju Mediteranom i Atlantikom u vrednosti od 1.400.000 dinara

Milena T. (31), vlasnica turističke agencije "Iris", uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično delo prevare, saopštila je niška policija.

- Milena je od aprila do oktobra ove godine sa trinaest putnika zaključila ugovor o turističkom krstarenju Mediteranom i Atlantikom u vrednosti od 1.400.000 dinara uz obećanje da će im vaučere predati pre polaska. Obavezu nije izvršila a primljeni novac je zadržala - navodi se u policijskom saopštenju.

Međutim, advokat Milan Nikolić, koga su angažovali prevareni klijenti, kaže da ovo nije konačna cifra koju je Milena stavila u svoj džep umesto da plati putovanje.

- Do sada mi se javilo trideset putnika oštećenih za preko 20.000 evra, pa ćemo protiv Milene podneti dopunu krivične prijave - najavljuje Nikolić.

Mileni je zbog neposlovnosti još krajem prošle godine oduzeta licenca za organizaciju turističkih putovanja. I tada je protiv nje podneta krivična prijava, ali je ona nije sprečila da nastavi po starom.

- Oktobra prošle godine organizovala je putovanje u Pariz po ceni od 595 evra. Kada su putnici stigli u hotel, saznali su da aranžman uopšte nije plaćen. Morali su da ponovo plate ono što su već platili kako ne bi bili izbačeni iz hotela. I oni su je prijavili zbog prevare, ali ništa nije urađeno. Da je ona tada procesuirana, do nove prevare ne bi ni došlo - objašnjava Nikolić.

(D. K.)