Brajović, Savić i Milovanović u trci za upravnika Narodnog pozorišta

U Narodnom pozorištu izvršena je anonimna anketa u kojoj je učestvovalo 452 zaposlenih. Ubedljivu većinu dobio je aktuelni v.d. upravnika Dejan Savić - 284 glasa, Ana Zorana Brajović dobila je 56 glasova, a Božidar Ðurović 55

U uži izbor za upravnika Narodnog pozorišta ušlo je troje od ukupno devet kandidata − dirigent Ana Zorana Brajović, dirigent Dejan Savić i dramaturg Spasoje Ž. Milovanović.

To je danas novinarima saopštio predsednik Upravnog odbora (UO) Radoslav Pavlović posle zatvorene sednice koja je održana u zgradi Narodnog pozorišta.

Sednica je dugo trajala, što je Pavlović obrazložio sučeljavanjem mišljenja članova UO. Na sednici su bili članovi Živorad Ajdačić, Nada Blam, Milka Forcan, Ljubodrag Begović i Jovo Milošević, a odsustvovao je Aleksandar Obradović.

U NP danas je završena anonimna anketa, koja je predviđena dopisom Ministarstva kulture o konkursima za upravnike, a u kojoj je učestvovalo 452 zaposlenih (kojih ukupno ima oko 740).

Ubedljivu većinu dobio je aktuelni v.d. upravnika Dejan Savić − 284 glasa, Ana Zorana Brajović dobila je 56 glasova, a Božidar Ðurović 55.

(Telegraf.rs / Tanjug)