AFERA UKRADENE BEBE: Majke uspavljivali, pa im podmetali sumnjivu dokumentaciju!

Gordani Krašićević iz Beograda pre 25 godina u Institutu za majku i dete naplatili su sahranu bebe. Međutim, nikad ni u jednom zakonu ili pravilniku bolnice nije postojalo tako nešto!

Istina o bebi-trafingu, jednoj od najunosnijih grana kriminala, ne prestaje da potresa Srbiju. Sve je više roditelja koji sumnjaju da su im deca ukradena, a sve je više i dokaza da su im sumnje opravdane.

Dokumentacija koju sakuplja Udruženje "Roditelji nestalih beba Srbije" prilično je obimnija, a misteriozni nestanci i još misterioznije smrti dece sve više isplivavaju na površinu.

Sporna dokumentacija do koje je udruženje došlo tiče se naplate troškova sahrane novorođene bebe koju potpisuje Institut za majku i dete!

Prema rečima predsednika ovog udruženja Vladimira Čičarevića, nikad ni u jednom zakonu ili pravilniku bolnice nije postojalo tako nešto, što mu je i usmeno potvrđeno pre tri dana u ovoj medicinskoj ustanovi. Sporna domunetacija tiče se slučaja Gordane Krašićević (45) iz Beograda.

Gordana se 15. januara 1988. porodila u porodilištu u Višegradskoj, da bi posle nekoliko sati dežurni lekar izdao nalog da se beba prebaci na Institut za majku i dete zbog navodnih zdravstvenih problema. Dete je posle dva dana proglašeno mrtvim.

On ukazuje na još dva problematična odgovora u ovom formularu.

- Na pitanje da li je odobrenje izdato na zahtev roditelja i da su u pratnji "mrtvaca" bili roditelji, Goradana može potvrdti da ih niko o tome nije obavestio, a kamoli da su prisutvovali ili tražili sahranu. Takođe, dobijen je zvaničan dopis iz JKA "Pogrebne usluge" da ta beba nije sahranjena ni na jednom groblju kojima rukovodi ovo preduzeće - kaže Čičarević.

On napominje da je ono što hrabri građane i porodice čije su bebe ukrade je činjenica da je klupko počelo da se odmotava. Takođe, poziva građane koji sumnjaju da im je bebe ukradena da se jave ne mejl udruženja - nestalebebe@yahoo.com.

(Telegraf.rs)