Srbija korača ka statusu evropske Silikonske doline

- Srpski IKT sektor je visoko kotiran u inostranstvu, i to ne samo regionalno. Tokom nedavne posete državne delegacije vodećim IT kompanijama u SAD, njegova pozicija je dodatno potvrđena - ukazao je državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević

Država mora da uloži napor da se informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) koriste u reformama zdravstvenog, obrazovnog i drugih sistema, a ta primena će umnogome pomoći srpskoj ekonomiji, kazao je danas državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija, Stefan Lazarević.

Lazarević je, tokom učešća na regionalnoj konferenciji "Blogomanija" na Kopaoniku, kazao da Srbija ima veliki potencijal u razvoju informacionih tehnologija.

- Srpski IKT sektor je visoko kotiran u inostranstvu, i to ne samo regionalno. Tokom nedavne posete državne delegacije vodećim IT kompanijama u SAD, njegova pozicija je dodatno potvrđena - ukazao je on.

Na pitanje koliko su ministarstva i sami službenici vlade aktivni na društvenim mrežama i na internetu, Lazarević je rekao da su ministri Vlade Srbije u velikoj većini prepoznali značaj društvenih mreža i alata, što je veoma važno, jer se radi o kanalu direktne komunikacije sa građanima.

(Telegraf.rs / Tanjug)