Vlada Ukrajine neće podneti ostavku!

- U zemlji je nastala ozbiljna situacija, činovnici nemaju pravo da pri takvim uslovima dobrovoljno podnose ostavku - rekao je prvi potpredsednik Sergej Arbuzov

Ukrajinska vlada neće podnositi ostavku, izjavio je njen prvi potpredsednik Sergej Arbuzov, odgovarajući na zahtev tri opozicione stranke.

U zemlji je nastala ozbiljna situacija, činovnici nemaju pravo da pri takvim uslovima dobrovoljno podnose ostavku - rekao je on.

Prema rečima Arbuzova, on lično je spreman da "napusti funkciju ukoliko parlament tako odluči". Ukrajinski vicepremijer je na konsultacijama u Vrhovnoj radi (skupštini) dodao da Vlada "ima jasan plan za poboljšanje situacije".

- Treba nas saslušati i shvatiti kako zapravo stoje stvari sa evrointegracijom i istragama o tuči demonstranata. Vlada predlaže da se zajedno sa učesnicima protesta razmotri situacija u zemlji i pronađe izlaz iz nastale krize - kazao je Arbuzov.

Predsednik Rade je rekao da će situaciju u zemlji poslanici razmotriti sutra i dodao da pitanje ostavke Vlade ne može da se razmatra bez odgovarajućeg zaključka nadležnog skupštinskog odbora.

(Telegraf.rs / Tanjug)