Ugovore o reprogramu duga za struju potpisalo oko 70 odsto, izostali najveći dužnici!

Do sinoć je potpisano je ukupno 274.220 sporazuma o reprogramu i reprogramirano je 17,12 milijardi dinara. Ako se posmatra visina duga, najveći dužnici nisu potpisali reprogram, jer je ukupan dug koji je mogao da se reprogramira bio oko 78 milijardi dinara

Reprogram duga za struju je potpisalo oko 70 odsto dužnika, ali najveći dužnici nisu iskoristili tu mogućnost, rečeno je danas agenciji Beta u Elektroprivredi Srbije (EPS).

U tom javnom preduzeću, do sinoć je potpisano je ukupno 274.220 sporazuma o reprogramu i reprogramirano je 17,12 milijardi dinara.

Sa domaćinstvima je, precizira se, potpisano 254.630 ugovora i reprogramirano 9,84 milijarde dinara duga, dok je sa dužnicima iz privrede potpisano je 19.590 sporazuma i reprogramirano 7,28 milijardi dinara duga.

Isključenja su, kako navode, redovna aktivnost Privrednog društva EPS snabdevanje, a postupak prinudne naplate za dugove privrednim društvima za distribuciju počinje odmah posle objedinjavanja podataka o ukupnom broju potpisanih sporazuma o reprogramu.

Dodaje se da će dužnici koji su predali zahtev, a još nisu potpisali sporazum o reprogramu, biti pozvani na potpisivanje sporazuma o reprogramu tokom ove nedelje.

(Telegraf.rs / Beta)