Demonstranti vozilima blokiraju Trg u Kijevu

Prema navodima policije, na Trgu se nalazi više od 10.000 ljudi, dok pojedini ukrajinski mediji tvrde da ih je u centru Kijeva blizu 25.000, preneo je Itar-Tass. Situacija je mirna a policija navodi da nema registrovanih incidenata

Demonstranti koji nekoliko dana protestuju u centru Kijeva blokirali su večeras svojim vozilima prilaze Trgu nezavisnosti.

Prema navodima policije, na Trgu se nalazi više od 10.000 ljudi, dok pojedini ukrajinski mediji tvrde da ih je u centru Kijeva blizu 25.000, preneo je Itar-Tass. Situacija je mirna a policija navodi da nema registrovanih incidenata.

Istovremeno, učesnici protesta protiv vlasti nastavljaju da podižu šatore, neprestano se doprema hrana, topla odeća i drva, navodi RIA Novosti.

Ta agencija izveštava da su učesnici protesta svoje automobile parkirali kako bi sprečili pristup Trgu a na nekoliko mesta prosuli su vodu koja se na niskoj temperaturi brzo pretvara u led da bi, kako ističu, sprečili mogući pokušaj njihovog nasilnog rasterivanja.

Masovni protesti pristalica evrointegracija u Kijevu i drugim regionima zemlje počeli su 21. novembra, nakon što je vlada proglasila da obustavlja pripreme za potpisivanje Sporazuma o pridruživanju Evropskoj uniji.

(Telegraf.rs / Tanjug)