I RTS NASEO NA LAŽNU VEST O TOMU HENKSU: Kosovo je Srbija i ostaće srpsko!

Na portalu Javnog servisa pojavila se lažna vest o tome da je poznati glumac izjavio da je "Kosovo bilo i ostaće srpsko". Ista "patka" preplavila internet i u februaru ove godine

Internet portal Radio-televizije Srbije danas je u rubrici "Magazin" objavio lažnu HOAX vest da je poznati glumac Tom Henks, navodno, gostujući na Televiziji "E" rekao da je Kosovo uvek bilo srpsko i da će ponovo biti jednog dana!

Ova vest je ubrzo preneta na nekoliko drugih portala, ali je nakon određenog vremena skinuta s naslovne strane RTS-a, mada na društvenim mrežama linkovi koji vode do te vesti još uvek funkcionišu!

Podsetimo, ova identična izmišljena vest je objavljena i februara ove godine, ali ju je tada prenela većina medija u našoj zemlji. Međutim, nakon nekoliko sati, kad se utvrdila njena verodostojnost, mediji su je povukli.

Na zvaničnoj prezentaciji "E" kanala, koji je u Sjedinjenim Američkim Državama poznat po pričama iz privatnog života velikog broja najpoznatijih svetskih predstavnika "džet seta", u intervjuima koji su rađeni s njim, nema ni pomena o Kosovu i Metohiji, Srbiji, Srbima, kao ni Jevrejima.

(Telegraf.rs)