PREDSEDNIK DELTA ĐENERALIJA: Fan sam Zvezde, Skadarlije i Lepe Brene! (FOTO)

Predsednik Delta Đenerali osiguranja u Srbiji Andrea Simončeli u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf priča o svojoj kompaniji, ali i tome zašto se divi Srpkinjama i voli Beograd

Andrea Simončeli (61), predsednik i generalni direktor Delta Đenerali osiguranja u Srbiji i predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika, živi u Beogradu skoro tri godine. Isto toliko ostalo mu je do "isteka pvog mandata" na Balkanu, a za ovo vreme, kaže, zaljubio se u Srbiju, entuzijazam i pozitivnu energiju ovdašnjih ljudi.

Jedan od najeminentnijih svetskih ekonomista, koji je karijeru započeo pre skoro 40 godina u kompaniji "Fijat", prošavši nameštenja u Pekingu, Peruu, Brazilu, Torinu, Parizu, kao najveći problem u Srbiji izdvaja "loš marketing".

- Sa 2,5 milijardi evra, Italija je ubedljivo najveći trgovinski partner Srbije. Pomenuću samo "Banku Intezu", "Fijat", "Delta Đenerali"... Znam da su za ulaganje u Srbiju zainteresovane i neke italijanske firme iz energetskog sektora, zatim iz oblasti prodaje nameštaja, no ne bih ih poimence navodio.

(Katarina Vuković)