Vaviću povećana kazna na 22 meseca zatvora

Apelacioni sud u Beogradu povećao je zatvorsku kaznu za 10 meseci jednom od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" zbog ranjavanja nožem Stefana Gajića 2005. na Karaburmi

Bivšem "zvezdašu", a sada jednom od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", Aleksandru Vaviću (26), Apelacioni sud u Beogradu povećao je zatvorsku kaznu za 10 meseci i pravosnažno ga osudio na godinu i 10 meseci zatvora zbog ranjavanja nožem Stefana Gajića 6. januara 2005. na Karaburmi.

Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu iz juna ove godine u delu o kazni kojom je Vavić bio osuđen na godinu dana zatvora zbog izvršenja krivičnog dela teška telesna povreda.

U ostalom delu presuda je potvrđena, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Vavić je prvostepenom presudom osuđen uz obrazloženje da je nekoliko meseci nakon tog krivičnog dela počinio još jedno sa elementima nasilja, za koje je pravosnažno osuđen i bio je na odsluženju uslovne kazne, kao i jer je sklon vršenju nasilnih krivičnih dela i da to evidentno nije usamljen incident.

Prvom prvostepenom presudom, koja je bila ukinuta odlukom žalbenog suda, Vavić je bio osuđen na godinu dana zatvora zbog ranjavanja Gajića.

Tokom ponovljenog postupka Gajić nije saslušan, jer se nije odazivao na sudske pozive, a ni policija nije uspela da ga privede.

(Telegraf.rs / Tanjug)