HRVATSKA: Bliznakinje sponzoruše htele da ubiju ljubavnika zbog stana!

Sandra i Marija (28) iz Belorusije, koje nekoliko godina žive u Poreču, bile su spremne da plate 50.000 evra za ubistvo imućnog ugostitelja iz Rovinja, sa kojim je jedna od njih bila u vezi

Bliznakinje Sandra i Marija (28) iz Belorusije, koje nekoliko godina žive u Poreču u Hrvatskoj, uhapšene su nakon što su nagovarale svog vršnjaka da ubije imućnog ugostitelja iz Rovinja, sa kojim je jedna od njih bila u vezi.

One su za ubistvo bile spremne da plate 50.000 evra, a žrtva njihovog podlog plana trebalo je da bude 42-godišnji Zija Murati, imućni ugostitelj i vlasnik restorana "La Riva". Kada je saznao šta mu spremaju bivša ljubavnica i njena sestra, uzeo je godišnji odmor i pobegao iz grada. Atraktivne bliznakinje  ranije su živele u Rijeci i Beogradu, majka im je Ukrajinka, a otac Beograđanin.

One su odlučile da na ubistvo nagovore svog vršnjaka, 28-godišnjeg Porečanina s kojim je jedna od njih bila u nekom obliku veze. Nakon što je on odbio da učestvuje u tome, i njemu su pretile ubistvom, a nesuđeni ubica ih je prijavio policiji.

Stanovnici Poreča navode da im je pronalaženje bogatih sponzora bio osnovni izvor prihoda. Niko pouzdano ne zna koliko je dugo trajala ljubavna veza sa imućnim ugostiteljom, a Murati je svojoj devojci i njenoj sestri plaćao sve što su poželele, uključujući i stan u kojem su boravile. Ipak, pošto nekretninu nije prepisao na svoju devojku, ljubav je pukla.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)