PARAĆIN: Izgoreli stanovi za socijalno ugrožene (FOTO)

Deset socijalno ugroženih porodica ostalo je bez krova nad glavom kada je u zgradi za njihov smeštaj izbio požar u kojem je poslednji sprat izgoreo do temelja

U zgradi za smeštaj socijalno ugroženih osoba u selu Popovac kod Paraćina izbio je požar u potkrovlju objekta, ali nije bilo povređenih.

- Požar je prijavljen 45 minuta posle ponoći. Požar je izbio u zgradi koju zovu "Stara ambulanta" u kojoj su smeštena socijalno ugrožena lica, a izgorele su stambene jedinice u potkrovlju zgrade - kazala je portparolka Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić.

Porodice su sa decom noć provele u komšiluku ili kod rođaka, a Centar za socijalni rad u Paraćinu je preuzeo obavezu smeštaja 16 osoba čiji su stanovi izgoreli.

Direktorka ove ustanove Biljana Milenović Stojanović, jutros je odmah izašla na lice mesta jer ovom zgradom, koja je poznata kao stara ambulanta Popovac, upravlja Centar.

- Važno je da niko nije povređen i da su se svi privremeno snašli za nekoliko dana, a mi ćemo već od ponedeljka krenuti da tražimo način kako da stambeno zbrinemo porodice koje su ostale bez krova nad glavom - rekla je ona.

(P. S. / Z. R. P.)