Putin ukinuo agenciju RIA Novosti, osnovao Rusija danas

Vladimir Putin pravi reorganizaciju u sferi medija i otvara novu državnu novinsku agenciju "Rusija danas", ostavljajući staroj RIA Novosti rok od tri meseca za potpunu likvidaciju

Ruski predsednik Vladimir Putin ukinuo je državnu novinsku agenciju RIA Novosti i osnovao novu "Rusija danas", koja preuzima svu imovinu u Rusiji i inostranstvu. Osnovni zadatak nove agencije biće da "izveštava o državnoj politici Ruske federacije u inostranstvu i života u Rusiji", navodi se na sajtu Kremlja.

Istim ukazom se novoj Međunarodnoj informativnoj agenciji "Rusija danas" pripaja radio u državnom vlasništvu "Glas Rusije", a redakcija novina "Rosijskaja gazeta" se reorganizuje i njoj se pripaja magazin "Rodina".

Generalnog direktora će, prema ukazu, postavljati i dužnosti razrešavati predsednik Ruske federacije. Putin je za prvog generalnog direktora nove agencije "Rusija danas" posebnim ukazom postavio Dmitrija Kisjelova novinara i voditelja informativne emisije "Vesti nedelje" na državnoj televiziji "Rosija".

(Telegraf.rs / Tanjug)