KIJEV: Razbijena blokada vlade! (FOTO)

Policija je potvrdila da je deblokirala sedišta vlade i predsedništva "na zahtev brojnih zahteva gradjana koji nisu mogli da ulaze u njih", dodavši da će barikade i šatori koje su postavili demonstranti uskoro biti uklonjeni pod policijskom zaštitom

Ukrajinska policija rasterala je demonstrante koji su blokirali sedište vlade u Kijevu, zaoštravajući napetosti izmedju opozicije i vlasti.

Državni tužilac Viktor Pčonka pozvao je pristalice opozicije okupljene oko sedišta vlade da "ne izazivaju strpljenje vlasti".

Ukrajinski demonstranti su zatim krenuli ka Trgu nezavisnosti, mestu održavanja protesta prethodnih dana, uzvikujući, prema svedočenjima, "Policija sa narodom!".

U Ukrajini već danima traju protesti zbog odluke vlasti da ne potpiše Sporazum o pridruživanju s Evropskom unijom, već da jača saradnju s Rusijom.

U dvodnevnu posetu Kijevu sutra dolazi visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku Evropske unije Ketrin Ešton kako bi pomogla u rešavanju političke krize u toj zemlji, saopštila je Evropska komisija.

(Telegraf.rs / Beta)