KLINIČKI CENTAR VOJVODINA: Dva parčeta hleba i kašika pavlake za porodilje?

Tragom priče naše čitateljke o ishrani u Klinici za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine u Novom Sadu, kontaktirali smo upravnika ove ustanove koji je oštro demantovao navode porodilje

Umesto hranljivog obroka, u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, tek što se porode, novopečene mame  dobijaju - dva parčeta hleba i kašiku pavlake!

Do ovog skandaloznog saznanja došla je čitateljka Telegrafa, koja je želela da ostane anonimna (ime poznato redakciji) ističući u razgovoru sa nama da ne može da veruje da se ovakve stvari dešavaju u 21. veku.

- Balansirani obrok koji bi porodiljama trebalo da pruži dovoljno hranljivih materija kako bi što pre povratile snagu nakon porođaja, svakako ne može da se sastoji od dva parčeta hleba i kašike pavlake! - priča ogorčena čitateljka i dodaje - Ovo, međutim, nije neobična pojava u toj ustanovi. Prema rečima nekih mojih prijateljica na ovoj Klinici u "bolje obroke" računa se onaj u kojem se nude dva parčeta hleba sa mesnim nareskom - objasnila nam je čitateljka, apelujući da istražimo ceo "slučaj".

(Katarina Vuković)