Pogledajte šta predviđa budžet Srbije za 2014. godinu

Skupština Srbije usvojila je Zakon o budžetu za 2014. godinu koji je usvojen u zakonskom roku do 15. decembra i predviđa prihode od 930 milijardi dinara i rashode 1.113 milijardi

Skupština Srbije usvojila je Zakon o budžetu za 2014. godinu, koji predviđa deficit republičkog budžeta od 182,5 milijardi ili 4,6 projektovanog BDP-a. Budžet, koji je usvojen u zakonskom roku do 15. decembra, predviđa prihode od 930 milijardi dinara i rashode 1.113 milijardi.

Srbija će naredne godine, prema projekciji budžeta, ostvariti blagi privredni rast od jedan odsto, pre svega zbog nedovoljne ekspanzije investicija i realnog pada lične i državne potrošnje.

Skupština Srbije dala je i saglasnost na Finansijski plan Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2014, zatim na Finansijski plan Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za iduću godinu, kao i na Finansijski plan Nacionalne službe za zapošljavanje.

Poslanici su većinom glasova dali saglasnost na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2013. godinu, i na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Nacionalne službe za zapošljavanje za 2013. godinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)