Mučko ubistvo šestorice srpskih mladića u Peći i posle 15 godina nerasvetljeno

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od međunarodne zajednice da konačno počne sa rasvetljavanjem ovog zločina, kako bi zločin koji su počinili albanski teroristi dobio sudski epilog

Danas se navršava petnaest godina od ubistva šestorice srpskih mladića u Peći. U kafiću "Panda", te kobne večeri, život su izgubili Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović, odlični učenici pećke gimnazije "Sveti Sava" i student Ivan Radević.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju "skreće pažnju da ni posle petnaest godina, ovaj stravičan zločin albanskih terorista nije dobio sudski epilog". Naglašavaju i da je "ubistvo šestorice mladića u Peći bilo uvod za pogrom posle kojeg u Metohiji gotovo da nije ostalo Srba, i da svaki zločin u kome nema osumnjičenih i okrivljenih predstavlja opasnost od ponavljanja nasilja".

- Na to je Kancelarija za Kosovo i Metohiju upozoravala i nastaviće da upozorava, sve dok svi zločinci na Kosovu i Metohiji ne dobiju ime i prezime i zaslužene kazne. Ni danas se ne zna ko je ispalio hice u nesrećne mladiće, kao što se ne zna ni ko je ubio srpsku decu u Goraždevcu, žeteoce u Starom Gacku, putnike autobusa Niš-ekspresa u Livadicama... Nijedan zločin nad Srbima, izvršen na Kosovu i Metohiji, do danas nije rasvetljen – navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju "zahteva od međunarodne zajednica da konačno počne sa rasvetljavanjem ovog, i svih ostalih zločina, počinjenih nad srpskim narodom u Pokrajni".

(Telegraf.rs)