Vekarić: Zločini u "žutoj kući" neće zastariti

- Mislim da nije moguće da zločin u "žutoj kući" zastari, mogu da zastare neka dela ako nije preduzeta nijedna procesna radnja - kaže zamenik tužioca za ratne zločine

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić odbacio je danas mogućnost da zločin u "žutoj kući" zastari, kako navodi zvaničnik Stejt dipartmenta.

Decembra 16. 2010. godine Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope usvojio je izveštaj specijalnog izvestioca EU Dika Martija, u kome je navedeno da su Srbi kidnapovani na Kosovu završili u kampovima u Albaniji - u "žutoj kući" u selu Burdelj gde su im vadjeni organi.

- Mislim da nije moguće da zločin u "žutoj kući" zastari, mogu da zastare neka dela ako nije preduzeta nijedna procesna radnja. U Srbiji se to delo tretira kao ratni žločin, krivično delo koje nikada ne zastareva - rekao je Vekarić.

Mandat Euleksovog specijalnog tima za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i severu Albanije ne može da se ugasi, oni rade jako dobro i na profesionalan način i ne bi formirali tim da ne misle da obave istragu do kraja, rekao je Vekarić.

(Telegraf.rs / Beta)