NEMAČKA: SDP objavila imena ministara

Šef SPD Zigmar Gabrijel će, kako je vođstvo partije danas jednoglasno odlučilo, biti "super ministar", odosno, ministar privrede i energetike i vicekancelar, dok će ministar inostranih poslova biti Frank Valter Štajnmajer, koji je u prvoj vladi "velike koalicije" koju je Merkelova vodila, imao istu tu poziciju

Vođstvo Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) objavilo je danas imena svojih ministara u novoj vladi kancelara Angele Merkel, koja će u utorak biti formirana i u kojoj će socijaldemokrate imati šest, a demohrišćani osam ministarstvava, plus Kancelarsku službu.

Šef SPD Zigmar Gabrijel će, kako je vođstvo partije danas jednoglasno odlučilo, biti "super ministar", odosno, ministar privrede i energetike i vicekancelar, dok će ministar inostranih poslova biti Frank Valter Štajnmajer, koji je u prvoj vladi "velike koalicije" koju je Merkelova vodila, imao istu tu poziciju.

Sedokosi Štajnmajer, za koga se kaže da je pragmatičan i razložan i da ga uvažavaju čak i politički neistomišljenici, ostao je u sećanju i srpskoj javnosti iz vremena od 2005. do 2009. godine kada je stajao na čelu nemačke diplomatije.

(Telegraf.rs / Tanjug)