Janjušević: Nisam odbio poligraf!

Zoran Janjušević demantovao je informaciju da je odbio poligrafsko ispitivanje u slučaju ubistva novinara Milana Pantića i optužio je predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara da je dao "lažnu informaciju" iz "ličnih razloga"

Zoran Janjušević demantovao je informaciju da je odbio poligrafsko ispitivanje u slučaju ubistva novinara Milana Pantića, i optužio je predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara Verana Matića da je dao "lažnu informaciju" iz "ličnih razloga".

Ipak, Komisija za istraživanje ubistva novinara izdala je saopštenje u kome se poziva na službenu belešku koja je zavedena u Upravi kriminalističke policije, a koju je sačinio rukovodilac Radne grupe.

- Janjušević je izneo svoja saznanja, u vezi sa čim je sačinjena beleška. U 13:00 sati završeno je obavljanje razgovora, a Janjuševiću je pročitana službena beleška, na koju on nije imao primedbi i koju je uredno potpisao. Nakon toga, od strane rukovodioca radne grupe Janjuševiću je ponuđeno poligrafsko testiranje, što je isti odbio, objasnivši da je sva svoja saznanja već prethodno izneo i da nema ništa drugo da doda - navodi se u službenoj beleški MUP-a Srbije.

Pantić, dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine, ubijen je 2001. udarcem u glavu u ulazu zgrade u kojoj je stanovao, pisao je o više lokalnih privrednih afera, među njima i o cementari u Popovcu, zbog čije privatizacije je protiv Kolesara i Janjuševića vođena istraga.

(Telegraf.rs)