HRVATSKI GROM: Uhapšen veliki broj narko-dilera

Hapšenje je pripremano mesecima, a vrednost zaplenjene droge je više od 720 hiljada evra. U akciji su korišćene mere tajnog praćenja i prisluškivanja

Kriminalistička policija iz Rijeke i Pule, u koordinaciji sa Upravom za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, razbila je veliki narkolanac, hapšenjem 22 osobe uključene u ilegalnu trgovinu marihuanom i heroinom.

Vrednost zaplenjene droge je preko 720 hiljada evra, javili su hrvatski mediji. U toku su, kako se navodi, dalja pretraživanja pa se ne isključuje mogućnost novih hapšenja tokom današnjeg i sutrašnjeg dana.

U veliku akciju uključena su i odeljenja za suzbijanje narkotika u drugim policijskim upravama. Nezvanično mediji saznaju da je podršku kriminalističkoj policiji dala Bezbednosna agencija, a hapšenje je pripremano mesecima. U akciji su, dodaje se, korišćene mere tajnog praćenja i prisluškivanja, a dokazi prikupljeni tim metodama koristiće se u krivičnom postupku protiv uhapšenih.

Preostali uhapšeni, njih 19, učestvovali su u ilegalnom narkobiznisu kao prodavci, a među njima i onih koji su radili sa većim i manjim kolicinama droge u tzv. uličnoj mravljoj distribuciji krajnjim korisnicima.

(Telegraf.rs / Tanjug)