MARIĆ: Arkan je ubijen zato što se nagodio s Hagom!

U ekskluzivnom intervjuu za "Nedeljnik" novinar Milomir Marić otkriva kako je Arkan nameravo da ubije Šešelja, zašto je postao vođa Delija, zašto je šamarao Marka Miloševića i prepirao se s Radetom Markovićem

Željko Ražnatović Arkan najverovatnije je ubijen zbog nagodbe s Haškim tribunalom da bude svedok saradnik, kaže za "Nedeljnik" novinar Milomir Marić, koji upravo sprema veliku dokumentarnu seriju o nekadašnjem komandantu dobrovoljačke garde.

- Očigledno da je Ražnatović tajno stupio u kontakt s Haškim tribunalom i dao neki iskaz. Možda i njegova likvidacija ima veze s tim. Verovatno su ga spremali da bude zaštićeni svedok. O tome niko ni do danas ne zna ništa. Te priče da je išamarao Marka Miloševića, da se prepirao s Radetom Markovićem... To su sve gluposti. Da neko ubije Arkana usred bela dana, bila je nemoguća misija. Osim ako su oni koji su ga i stvorili pustili da ga neko ubije ili sami organizovali to ubistvo - naveo je Marić.

On je za "Nedeljnik" izneo niz eksluzivnih informacija o Arkanu, njegovom odrastanju, školovanju, političkom angažmanu, ulozi u vladavini Slobodana Miloševića...

- Arkan je govorio: "Nikad nisam radio za Državnu bezbednost, nisam ubijao ni za kakav režim, ni za Tita, ni za bilo koji drugi. Ja sam bio svoj čovek od početka do kraja" - konstatovao je Marić.

U eksluzivnoj priči o Željku Ražnatoviću, Marić je obelodanio kako je Arkan nameravo da ubije Vojislava Šešelja, o njegovoj ulozi u devetomartovskim protestima, zašto je postao vođa navijača Zvezde, popularnih Delija, ali još niz intrigantnih detalja iz njegove biografije.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)