Kastro podržao rukovanje svog brata sa Obamom

- Čestitam Raulu na njegovom briljantnom nastupu, a naročito na nepokolebljivosti i dostojanstvenosti kada se prijateljskim, ali odlučnim gestom pozdravio sa predsednikom SAD i rekao mu na engleskom: ''Gospodine predsedniče, ja sam Kastro'' - izjavio je Fidel

Bivši kubanski lider Fidel Kastro pozdravio je kratak susret i rukovanje svog brata Raula sa američkim predsednikom Barakom Obamom na komemoraciji preminulom bivšem južnoafričkom predsedniku Nelsonu Mandeli, 10. decembra u Johanesburgu.

- Čestitam Raulu na njegovom briljantnom nastupu, a naročito na nepokolebljivosti i dostojanstvenosti kada se prijateljskim, ali odlučnim gestom, pozdravio sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država i rekao mu na engleskom: ''Gospodine predsedniče, ja sam Kastro'' - izjavio je Kastro.

Obama, koji je u tom trenutku krenuo ka podijumu da bi održao govor i odao poštu Mandeli na stadionu u Johanesburgu, zastao je i rukovao se sa kubanskim predsednikom. Predsednici Kube i SAD tom prilikom nisu razmenili mnogo reči, ali su Fidelove opaske, iznete u članku koji je objavio kubanski list "Granma", jasno stavile do znanja da on odobrava način na koji je njegov brat postupio u tom trenutku.

Fidela, koga muče zdravstveni problemi, Raul je zamenio na čelu zemlje 2006. godine, ali je Fidel ostao izuzetno uticajan kao otac Kubanske revolucije, navodi francuska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)