Na Horgošu i Bajkovu kolone duge 30 kilometara!

Praznične gužve su već počele, a pojačan intenzitet saobraćaja se oseća na srpskim putevima iz pravca Mađarske i Hrvatske, a "špic" bi trebalo da bude sutra

Počeo je period gužvi u saobraćaju uoči katoličkog Božica, a na hrvatskim putevima značajno je inteziviran saobraćaj u smeru ka Srbiji.

Pojačan intezitet saobraćaja već se oseća na srpskim putevima iz pravca Mađarske i Hrvatske, a "špic" bi trebalo da bude sutra.

Kolona vozila duga 30 kilometra čeka na graničnom prelazu Bajakovu, kako bi izašla iz Hrvatske, ka prelazu Batrovici u Srbiji. Na tom prelazu se čeka četiri sata, a tokom popodneva se čekalo i šest sati.

Na Horgošu su takođe kilometarske kolone vozila, ali se na tom prelazu s Mađarskom čeka manje od tri sata. U kolonama su uglavnom putnici iz zapadnoevropskih zemalja, koji su spojili božićne i novogodišnje praznike.

Kako saznajemo u Saobraćajnoj policiji, pojačano je prisustvo patrola na terenu. Svim vozačima se preporučuje pažljivija vožnja i poštovanje signalizacije, kažu u upravi Saobraćajne policije.

Inače, kolovozi kroz hrvatsku su mokri ili vlažni i klizavi, a na putevima preko planinskih predela, na mostovima i nadvožnjacima moguća je poledica.

(Telegraf.rs / Foto-ilustracija)