RADULOVIĆ: Nemojte davati 13. platu, proveravaćemo!

- Mislim da ne bi bilo dobro da bilo ko pokuša da zaobiđe ovu preporuku - izjavio je danas Radulović i ocenio da građani Srbije teško žive, a da su zaposleni u javnim preduzećima u boljoj poziciji od drugih građana

Ministar privrede Saša Radulović rekao je da bi bilo neodgovorno da javna preduzeća isplate 13. platu i zaobiđu preporuku ministarstva da je ne isplaćuju i poručio da će biti provereno da li su neka od njih već isplaćivala 13. platu.

Ministarstvo privrede preporučilo je juče rukovodstvima javnih preduzeća, javno komunalnih preduzeća, javnih fondova i agencija uvođenje mera maksimalne štednje i smanjivanja svih vidova rashoda koji nisu u funkciji izvršavanja redovnih registrovanih delatnosti i poslovnih aktivnosti.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je više javnih preduzeća tražilo saglasnost u vladi za isplatu još jedne trećine ili još jedne cele plate do kraja godine, a među njima - "Telekom", "Pošta", "Dunav osiguranje", "Kontrola letenja", prenela je RTS.

On je ocenio da građani Srbije teško žive, a da su zaposleni u javnim preduzećima u boljoj poziciji od drugih građana.

Na pitanje da li je tačno da su neka preduzeća već isplatila 13. platu, Radulović je rekao da će to biti provereno.

(Telegraf.rs / Tanjug)