Više od pola Ibarske nebezbedno!

Najkritičnija deonica je od Miljakovca do Žarkova, a potom slede deonice Županjac-Dudovica, Ljig-Dići, Ugrinovci - Bućin grob. Čak 58 odsto Ibarske magistrale od Beograda do Čačka po pitanju bezbednosti saobraćaja je ispod proseka

Prema najnovijim podacima o bezbednosti puteva u Srbiji, više od 50 odsto Ibarske magistrale je ispod proseka bezbednosti.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je danas da će bezbednost saobraćaja biti prioritet Ministarstva na čijem se čelu nalazi. On je to rekao u Vladi Srbije gde su predstavljeni podaci o bezbednosti naših puteva. Prema tim podacima, čak 58 odsto Ibarske magistrale od Beograda do Čačka po pitanju bezbednosti saobraćaja je ispod proseka.

Pilot projekat Auto moto saveza i Agencije za bezbednost saobraćaja, koji je realizovan uz podršku Ministarstva saobraćaja, pokazao je i da se u Beogradu nalazi najkritičnija deonica i to od Miljakovca do Žarkova. Rizične deonice su takodje Županjac-Dudovica, Ljig-Dići, Ugrinovci - Bućin grob.

Posle mapiranja rizika na toj magistrali, u okviru pilot projekta, date su preporuke za primenu inženjerskih mera, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda.

(Telegraf.rs / Tanjug)