NALED: Radulović i Simič reformatori godine

Ministar privrede Saša Radulović je Reformator godine u kategoriji "ministar", a v. d. direktora Poreske uprave Ivan Simič u u kategoriji "rukovodilac regulatornog tela"

Ministar privrede Saša Radulović i v.d. direktora Poreske uprave Ivan Simič dobitnici su priznanja Reformator godine za 2013. koje dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Nagrade su im uručene na današnjoj svečanoj ceremoniji u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Saša Radulović, Reformator godine u kategoriji "ministar", najviše je doprineo popravljanju poslovnog ambijenta u Srbiji u ovoj godini i zaslužan je za pokretanje inicijative za izmenu četiri sistemska zakona koji bi trebalo značajno da olakšaju uslove poslovanja.

Ivan Simič, reformator godine u kategoriji "rukovodilac regulatornog tela", pokrenuo je vitalne projekte i inicijative kako bi obezbedio lakši administrativni postupak prijave poreza, vidljivost u radu Poreske uprave i ambijent za dalje reforme poreskog sistema.

Predsednik UO NALED-a Vladan Atanasijević kazao je da se na zajednički konkurs NALED-a i RTS-a prijavilo više od 30 opština i gradova koji su se nadmetali u pet kategorija za nagradu "šampion lokalnog razvoja".

Atanasijević je poručio da će NALED i dalje pružati podršku reformatorima u nastojanima da rasterete privredu, smanje birokratiju, podignu efikasnost administracije i povećanju zaposlenosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)