Ministar Antić žestoko protiv povećanja putarina!

- Ne mogu da prihvatim da se ta nedostajuća sredstva nalaze tako što će se trošak prevaliti preko leđa građana - naglasio je ministar saobraćaja

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je danas da za njega nije prihvatljiva inicijativa Puteva Srbije za povećanje cene putarine.

Reagujući na izjavu v. d. generalnog direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka o predlogu za povećanje putarine od 20 odsto, Antić je u saopštenju naveo da Ministarstvo saobraćaja razmatra više opcija kako da se nadomeste nedostajuća sredstva.

- U okviru tih aktivnosti Putevi Srbije su u obavezi da sprovedu celovitu i ozbiljnu analizu svog ukupnog poslovanja, koja bi pokazala koliki je iznos nedostajućih sredstava - naveo je Antić.

Takođe, analiza treba da ukaže na to da li postoje nepotrebni troškovi kao i da predloži mere koje bi omogućile racionalizaciju i sagledavanje unutrašnjih rezervi preduzeća.

- Ne mogu da prihvatim da se ta nedostajuća sredstva nalaze tako što će se trošak prevaliti preko leđa građana - naglasio je Antić, napominjući da savršeno dobro razume da postojeća sredstava za održavanje puteva i bezbednost saobraćaja nisu dovoljna i da su značajno manja u odnosu na vreme od pre nekoliko godina.

(Telegraf.rs/ Tanjug)