ČEPURIN: Rusija će uložiti pet milijardi evra u Srbiju!

- Glavna stvar je, što se tiče mene, u tome da su se u protekloj godini Srbija i Rusija opredelile za realizaciju, u naredne dve-tri godine, investicionih i infrastrukturnih projekata takve veličine, koji nisu viđeni od ranije, u iznosu oko 4 milijardi evra - izjavio je ambasador Rusije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da Rusija podržava napore Srba u cilju rešavanja kosovskog problema na miran način i uz očuvanje suvereniteta Srbije, ocenjujući da su odnosi dve zemlje u 2013. bili dinamični, uz privredu na prvom mestu.

Čepurin je u intervjuu za Geopolitiku, sumirajući rezultate saradnje dve zemlje u protekloj godini, istakao kontakte na najvišem nivou, potpisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu i privredu, "kao ključnu stvar u budućem razvoju naših zemalja", najavivši da će Rusija u naredne dve-tri godine u Srbiji uložiti oko pet milijardi evra.

- Rusija se tokom više godina čvrsto pridržava svog stava vezanog za Kosovo, koji je svima dobro poznat. Mi podržavamo napore Srba, koji su usmereni ka rešavanju kosovskog problema na miran način, uz očuvanje suvereniteta Srbije - kazao je Čepurin.

(Telegraf.rs / Tanjug)