Naslednicima Slobodana Miloševića oduzeta kuća u Užičkoj

Mira Marković i Marko Milošević dobili su izbeglički azil u Rusiji, pa u toj državi ne mogu da budu uhapšeni po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali grupu za šverc duvana tokom devedesetih godina

Apelacioni sud u Beogradu pravonažnom presudom je oduzeo pravo svojine nad kućom u Užičkoj 34 od naslednika bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, pošto je utvrđeno da je država Srbija vlasnik te nepokretnosti.

Tom odlukom, koja je doneta nakon glavne rasprave pred Apelacionim sudom, pravosnažno okončan sedmogodišnji spor između države Srbije i Miloševićevih naslednika - sina i ćerke Marka i Marije i udovice Mirjane Marković.

Apelacioni sud je potvrdio odluku Višeg suda u Beogradu u delu kojim je bilo utvrđeno da su apsolutno ništave odluke Komisije za stambena pitanja Vlade Srbije iz 1999. godine, kao i više ugovora o zakupu i otkupu stanova u toj kući sklopljeni između Slobodana Miloševića i Vlade Srbije, jer su donete suprotno tada važećim propisima.

Pošto je reč o parničnom postupku, prisustvo na suđenju Markovićeve, Marije i Marka Miloševića nije bilo neophodno.

Mira Marković i Marko Milošević dobili su izbeglički azil u Rusiji, pa u toj državi ne mogu da budu uhapšeni po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali grupu za šverc duvana tokom devedesetih godina.

Srbija Markovićevu traži i zbog optužbe da je zloupotrebila službeni položaj prilikom raspodele stanova Vlade Srbije 2000. godine. Marija Milošević poslednjih nekoliko godina živi u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs / Tanjug)