TRAGEDIJA KOD KNJAŽEVCA: Roditelji poginuli, deca teško povređena! (FOTO)

Do nezgode je došlo na putu Knjaževac – Svrljig na planini Tresibaba, kada je "golf“ kojim je upravljao Slaviša S. (46) prešao na levu stranu kolovoza i direktno se sudario s "fordom fiesta“, za čijim je upravljačem bio Nišlija Đordje S. (30)

Slaviša S. (46) iz Knjaževca i njegova supruga Dragana S. (38) su poginuli, dok su njihova deca Jelena S. (20) i M.S. (17) teško povređena u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se danas nešto pre jedanaest časova dogodila na putu Knjaževac – Svrljig na planini Tresibaba.

Do nezgode je došlo kada je vozilo "golf“ kojim je upravljao Slaviša prešlo na levu stranu kolovoza i direktno se sudarilo sa "fordom fiesta“ koji mu je dolazio u susret a za čijim je upravljačem bio Nišlija Đordje S. (30). Ni Đorđe ni njegova majka, koja se u "fordu“ nalazila na mestu suvozača nisu teže povređeni, zahvaljujući sigurnosnim pojasevima i vazdušnim jastucima koji su se aktivirali u momentu sudara.

Đorđe je kazao za naš portal da je "golf“ iznenada prešao na njegovu stranu te da nije mogao ništa da uradi da spreči nesreću.

- Vozio sam sporo, trećom brzinom jer sam se kretao uzbrdo. Vozilo koje mi je dolazilo u susret kretalo se brzo, proklizalo je i udarilo me. Istrčao sam iz kola i video da su vozač i suvozač ostali na mestu mrtvi, a da su im deca povređena. Pozvao sam Hitnu pomoć i pomogao da se deca izvuku, više od toga nisam mogao da uradim – kaže vozač "forda“.

Meštani ovog kraja ističu da je ova deonica puta vrlo rizična za vožnju pogotovo u zimskom periodu.

- Jutros sam putovao iz pravca Knjaževca ovim putem i video da je put klizav zbog slane koja je pala preko noći. Verovatno je to i dovelo do nesreće – naglašava Slaviša Stevanović, meštanin obližnjeg sela Tiovac.

Udes se dogodio i prethodne noći, ali bez težih posledica. Pre dve godine na ovom istom mestu poginuo je dvadesetšestogodišnji Nenad Ilić.

(D. K.)