Pretučen romski aktivista i muzičar Olah Vince u Novom Sadu

- Jako smo uplašeni, i ja i moja porodica. Nikada mi se tako nešto nije dogodilo, mokrio sam od straha u krevet iste noći. Mislio sam da je to vreme prošlo, ali izgleda da nam se devedesete godine opet vraćaju - rekao je Vince

Romskog aktivistu i muzičara iz Novog Sada Olaha Vincea istukli su nepoznati muškarci u tom gradu u, kako je rekao Vince, "klasičnoj sačekuši".

Olah Vince je ispričao da je preksinoć, za Badnje veče, šetao sa suprugom, kada su ih ispred njihove kuće u naselju Telep sačekala četvorica muškaraca na ulici i još dvojica u dvorištu kuće.

- Pitali su me da li sam ja Olah Vince i čim sam odgovorio da jesam, njih dvojica su me dvaput udarili u glavu - naveo je Vince.

On je dodao da je odmah otišao u bolnicu, gde su mu konstatovali posekotinu i oteklinu na glavi, a slučaj je odmah prijavio i policiji.

- Jako smo uplašeni, i ja i moja porodica. Nikada mi se tako nešto nije dogodilo, mokrio sam od straha u krevet iste noći. Mislio sam da je to vreme prošlo, ali izgleda da nam se devedesete godine opet vraćaju - rekao je Vince.

On je dodao da je tokom druge polovine prošle godine dobijao anonimne telefonske i SMS pretnje i rekao da su pretnje počele onoga momenta kada je u medijima počeo da iznosi optužbe za korupciju i diskriminaciju, na račun gradskih vlasti u Novom Sadu, ali i na račun Nacionalnog saveta Roma i Kancelarije za inkluziju Roma Vojvodine.

(Telegraf.rs / Beta)