Srpski episkopi snimljeni na Kubi raskomoćeni!

Slučaj kanadskog episkopa Georgija i srednjeevropskog episkopa Konstantina koji su boravili na Kubi, uskoro bi mogao da se nađe na dnevnom redu Svetog arhijerejskog sinoda

Na dnevnom redu Svetog arhijerejskog sinoda uskoro mogli da se nađu episkopi, kanadski Georgije i srednjeevropski Konstantin, inače rođena braća saznaju "Novosti" saznaju u krugovima u vrhu Srpske pravoslavne crkve.

Prema pisanju lista patrijarhu srpskom Irineju stigao je iz Kanade video-snimak o boravku dvojice vladika na Kubi - na moru. Vladike su na Kubu otputovali preko kanadske turističke agencije.

Inače, odnosi episkopa Georgija i dela verujućih Srba u toj eparhiji nisu dobri. Sada je navodno pred patrijarhom video - materijal na kom su, pored ostalog, vladike na morskoj plaži "jako raskomoćene".

Patrijarh je i sam zatečen, piše list i navodi da bi vrlo brzo mogla da bude pokrenuta inicijativa za Georgijevo penzionisanje, što se prošle godine dogodilo Konstantinu, na kog su se godinama pre toga žalili vernici i sveštenici.

Konstantin je posle penzionisanja, pronašao mir u manastiru Tavna, kod Bijeljine, gde ima sestru monahinju, a u selu u Semberiji, gde su svi rođeni, i brata sveštenika.

- Sad će, po svoj prilici, crkveni "vrh" posle razmatranja snimka sa Kube tražiti od episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma, da otkaže gostoprimstvo bivšem episkopu srednjeevropskom, koji je u toj svetinji, pre hirotonisanja u vladiku bio duhovnik -  kaže za "Novosti" jedan od episkopa SPC.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)