Advokat: Marković zatečen optužbama za Ćuruviju!

- On je zatečen svim ovim što se dešava i ne zna o čemu se radi. Još uvek nije saslušan u vezi sa ubistvom Ćuruvije, ali smo se dogvorili da me zove kad tužilac odredi datum saslušanja - rekao je advokat Markovića, Dušan Mašić

Nekadašnji šef DB Radomir Marković zatečen je optužbama da je on naložio ubistvo Ćuruvije, a nije još ni saslušan, kažu njegovi advokati.

Dušan Mašić kaže da je jutros posetio Markovića u zatvoru u Požarevcu, gde izdržava kaznu od 40 godina zatvora, i da je s njim razgovarao o slučaju ubistva Ćuruvije.

- On je zatečen svim ovim što se dešava i ne zna o čemu se radi. Još uvek nije saslušan u vezi s ubistvom Ćuruvije, ali smo se dogovorili da me zove kad tužilac odredi datum saslušanja - ističe Mašić.

undefined

I drugi advokat Markovića Vladimir Marinkov izjavio je da bivši načelnik Resora Državne bezbednosti još nije saslušan o tom slučaju. Marinkov je kazao da ni on kao branilac još nije primio poziv za saslušanje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je jutros naredbu o sprovođenju istrage protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti zbog sumnje da su izvršili ubistvo novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999.

Marković se trenutno nalazi u zatvoru u Požarevcu.

(Telegraf.rs / Fonet / Tanjug)