PROLEĆE USRED ZIME: 18 stepeni za vikend

Najniža dnevna temperatura biće oko 10, a u najtoplijem delu dana biće čak 18 stepeni Celzijusovih, predviđa Republički hidrometeorološki zavod

Ako je sudeći po prognozama, tokom predstojećeg vikenda najviša dnevna temperatura dostići će čak 18. podeljak celzijusove skale.

Najniža dnevna temperatura biće oko 10, a u najtoplijem delu dana biće čak 18 stepeni Celzijusovih. Kako kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, oni koji vole hladnoću i sneg, ove zime će se "načekati" dok on padne.

- Do 20. januara, očekuje se razvedravanje i porast temperature. Čak se, od 18. do 21. januara očekuju temeprature od 10 do 14 stepeni Celzijusovih - kažu u RHMZ.

Takođe, prognostičari napominju da tople zime nisu ništa neuobičajeno i da su slične temeprature zimi vladale i prethodne dve godine. Temperature će do kraja januara biti u plusu, a sneg se predviđa tek poslednjih dana januara.

Prema predviđanjima meteorološkog sajta accuweather.com, za vikend nas očekuju nešto niže, ali ipak prolećne temperature i to do 16 stepeni Celzijusovih.

(M. S.)