MASNE PLATE RADNIČKIH VOĐA: Neki imaju i 2.000 evra mesečno!

Osim poslovnog prostora, službenog automobila, mobilnog telefona i sekretarice, što imaju pravo da zatraže od svojih poslodavaca, osnovna mesečna primanja predsednika sindikata uvećavaju se za 15 do 30 odsto

Predsednicima sindikata u Srbiji potrebno je da izdvoje samo 4.000 dinara i da okupe nekoliko članova da bi osnovali sindikalnu organizaciju, a za uzvrat dobijaju privilegije o kojima ostali članovi sindikata mogu samo da sanjaju.

Kako navodi Blic, primer visokih zarada su Ljubisav Orbović, predsednik SSSS i Branislav Čanak, predsednik UGS "Nezavisnost", čija ukupna mesečna primanja iznose po 200.000 dinara. Nešto manje zarađuju Branislav Pavlović, predsednik Sindikata obrazovanja, 125.000 i  Ranka Savić, predsednik ASNS, 105.000 dinara.

Osim poslovnog prostora, službenog automobila, mobilnog telefona i sekretarice, što imaju pravo da zatraže od svojih poslodavaca, njihova osnovna mesečna primanja se zbog ovakve pozicije uvećavaju za 15 do 30 odsto.

Pored svog poslovnog zaduženja u kompaniji i zvanja vođe sindikata, svaki sindikalni predsednik ima i funkciju člana različitih nadzornih ili upravnih odbora, što dodatno uvećava prihode za 45.000 dinara mesečno.

(Telegraf.rs)