Vučić: Odluku o izborima doneo sam bez ikakvih pritisaka sa strane

- Tako sa mnom, sa Srbijom, ne mogu da razgovaraju ni Rusi ni Amerikanci ni Nemci ni bilo ko drugi - rekao je lider Srpske napredne stranke

Prvi potredsednik vlade u ostavci Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluku da predloži raspisivanje vanrednih parlametnarnih izbora doneo bez pritisaka međunarodnih faktora.

- Tako sa mnom, sa Srbijom, ne mogu da razgovaraju ni Rusi ni Amerikanci ni Nemci ni bilo ko drugi - rekao je Vučić na konferenciji za novinare i naglasio da Srbija sama i slobodno donosi odluke.

On je potvrdio da je razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice, koji su, kako je naveo, bili racionalni, ljubazni i "uvek pitali da li želi da razgovara o izborima, ali nisu nametali svoj stav".

- Ovo je ozbiljna zemlja i oni koji razgovaraju sa mnom znaju da se sa mnom tako ne razgovara - rekao je Vučić.

Moguće je, primetio je, da neko ima simpatije prema određenim strankama, ali to, kaže, nije pitanje za njega nego za njih.

- A da li je neko postavljao pitanje direktora Srbijagasa - nije niko, niti bi neko smeo na takav način da razgovara sa mnom - rekao je Vučić, ocenivši da vlada donosi najbolje odluke u interesu naroda, a ne nekih drugih zemalja, iako, "poštujemo međunarodne partnere i sa njima imamo prijateljske odnose".

(Telegraf.rs / Tanjug)