Srbin plaćenik spasao Orića od hapšenja?

U vreme potere za nekadašnjim komandantom Vojske Republike Srpske Ratkom Mladićem, srpski organi uhvatili su telefonski razgovor Orića i njegovog insajdera, vođenog u šifrovanim porukama

Informaciju da će biti uhapšen u Srbiji, ratnom vođi Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću, dao je dojučerašnji neprijatelj sa ratišta na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Naser Orić prestao je da prelazi Drinu 2011. godine, upravo na dojavu svog poznanika i poslovnog partnera, inače plaćenika u vojskama nekadašnjih jugoslovenskih republika, saznaje Blic. Tužilaštvo za ratne zločine vodi istragu zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u istočnoj Bosni 1992. protiv Orića.

U vreme potere za nekadašnjim komandantom Vojske Republike Srpske Ratkom Mladićem, srpski organi otkrili su njihovu vezu kada je uhvaćen telefonski razgovor Orića i njegovog insajdera, vođenog u šifrovanim porukama.

Tako je akcija da se iza rešetaka nađe prvoosumnjičeni za ratni zločin nad devetoro Srba u Zalazju u Donjim Potočarima 1992. godine, propala.

(Telegraf.rs)