POTRESNA ISPOVEST SARAJLIJA: Policija nas mučki tukla i držala u podrumu!

- Brata su mi priveli, upadala mi je murija u stan. Tukli su me čime su stigli. Moj brat je potpuno plav. Momci koji su danas izašli iz zatvora izlaze plavi, krvavi - priča jedan od učesnika demonstracija u Sarajevu

Uhapšeni demonstranti u Sarajevu konačno su pušteni. Iako je za vreme pritvora policija negirala primenu sile i nazivala demonstrante huliganima, po izlasku na slobodu neki od njih svedočili su o brutalnom prebijanju kako njih, tako i njihovih bližnjih od strane snaga reda.

- Ceo dan su nas udarali. Tuklo nas je trojica, četvorica policajaca u policiji, a odatle su nas stavili u gepeke. Policajci koji su nas privodili vratima od gepeka su nas udarali po nogama. Smestili su nas u ćeliju koja je bila potpuno zatvorena. Posle su nas odveli u PU Centar, zatvorili u podrume, a nas dvojicu su tukla osmorica policajca. Uništili su nas - kazao je Harun Ćehajić, 17-godišnjak koji je u pritvoru proveo 24 sata. Pred kamerama je pokazao modrice koje ima na licu.

Najpotresniju ispovest izneo je Alen Muslić u videu u kom mladić, kroz suze, vidno potresen događajima priča o surovom tretmanu koji su on, njegov brat i ostali demonstranti pretrpeli.

- Zdravo. Ja se zovem Alen Muslić. Brata su mi priveli, koji je u zatvoru. Tri dana mi je upadala murija u stan. Tukli su me čime su stigli. Moj brat je potpuno plav. Momci koji su danas izašli iz zatvora izlaze plavi, krvavi... Moju drugaricu uhvatila je marica, tukli su je, a niko nije hteo da stane ispred nje. Šta da vam kažem sem da bi trebalo nastaviti proteste. Moramo da skinemo ova g****a iz Vlade i Parlamenta. Želimo bolje sutra -  poručio je mladić koji tokom davanja izjave nije mogao zadržati suze zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi njegova zemlja, kao i mladi ljudi koji su pokušali da promene nešto u njoj.

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)