Ljajić: Udruženje izbeglih i prognanih podržava Vučića

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije sastao se sa predstavnicima Udruženja izbeglih, prognanih i ugroženih, koji će na predstojećim parlamentarnim izborima podržati listu "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo"

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić sastao se sa predstavnicima Udruženja izbeglih, prognanih i ugroženih lica u Srbiji. Ovo udruženje je rešilo da na predstojećim parlamentarnim izborima podrži koaliciju okupljenu oko SNS-a, jer kako je naglasio predsednik udruženja, Igor Ristić, veruju da će se ta koalicija boriti za prava izgnanih lica u Srbiji.

To udruženje odlučilo je da na parlamentarnim izborima 16. marta podrže listu "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujermo".

Tokom susreta sa Ljajićem predstavnici Udruženja ocenili su da se najveći izazovi sa kojima se susreće izbeglička populacija odnose na rešavanje socijalno-ekonomskih problema, kao i imovinskih pitanja u državama nastalim raspadom SFRJ, navodi se u saopštenju SDPS-a.

Predsednik udruženja Igor Ristić, rekao je da izbegla i interno raseljena lica na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujermo", prepoznaju ljude koji će se "kroz zakonske predloge i nastup pred međunarodnim forumima boriti za prava izbeglica u Srbiji".

On je pozvao i druga udruženja da podrže izbornu listu koju čini koalicija okupljana oko Srpske napredne stranke.

(Telegraf.rs / Beta)