I račune za vodu nam pišu napamet

- U lokalu našeg udruženja vodomer je ukraden pre dve godine, a novi nismo dobili, ali nam svejedno redovno stižu računi na kojima piše kada je vodomer očitan- izjavio je predsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača

Udruženja za zaštitu potrošača i građani ovih dana pojačano iznose tvrdnje da niko ne zna da li iznosi na našim računima za korišćenu vodu odgovaraju stvarnoj potrošnji. Platišama se naplaćuju svi gubici dotrajalih instalacija i ilegalnih priključaka vodovoda, pa porodicama stižu mesečni računi i od nekoliko hiljada dinara.

- Živim sa suprugom i malim detetom u dvosobnom stanu u Pančevu, a vodu plaćam oko 3.000 dinara, koliko drugi ljudi ne plaćaju ni struju. I da stvar bude gora, svakog meseca račun mi je za oko 300 dinara veći - kaže Aleksandar M. iz Pančeva.

Samovolju vodovoda osetio je i predsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača Goran Papović, prenosi Blic.

- U lokalu našeg udruženja vodomer je ukraden pre dve godine, a novi nismo dobili, ali nam svejedno redovno stižu računi na kojima uredno piše kada je vodomer očitan i ime onoga ko ga je očitao - kaže Papović.

Direktor JKP „Naisus“ iz Niša Dejan Andrejević ukazao je krajem godine da postoji veliki broj vodomera koji nisu očitavani 10 godina, iz različitih razloga. Nekada radnik ne može da očita vodu jer su kapije zaključane ili je na šahti parkiran automobil i slično.

(Telegraf.rs)