Vučić: Da Srbija već 2020. bude uređena evropska zemlja

Predsednik SNS-a poručio je prilikom posete Pukovcu da je sada, kada su otpočeli pregovori sa EU, važno ozbiljno se posvetiti poslu kako bi Srbija već 2020. bila uređena evropska zemlja

Predsednik  SNS-a, Aleksandar Vučić, poručio je danas u Pukovcu da je Srbija otpočela pregovore sa EU i da je sada važno doneti odluku "da ćemo se ozbiljno posvetiti poslu i da već 2020. godine budemo uređena evropska zemlja"  

U nastavku kampanje na jugu Srbije, Vučić je podsetio da su za godinu i po dana otvoreni pregovori sa EU, ukazujući da su taj posao drugi završavali za više od 10 godina.

- Kada sam bio u Briselu, bila je istaknuta zastava Srbije pored zastave EU. Ja nemam nikakav idolopoklonički odnos prema EU, ali posle toliko godina, čujete toliko reči hvale na račun naše zemlje, a znamo da mi to možemo još mnogo bolje, samo nam je potrebna zdrava ekonomija - rekao je Vučić.

On je najavio da će do kraja juna biti donet paket novih zakona među kojima su zakoni o državnim službenicima, o radu, o privatizaciji i stečaju, planiranju i izgradnji.

- Usvajanje tih zakona neophodno je kako bismo imali više investicija - istakao je Vučić i poručio da neće biti lako, da neće lagati građane i "pričati šarene laže".

- Mi više nikoga ne lažemo. Ako ne lažemo strance, ni Nemce, ni Ruse, ni Amerikance, već im govorimo istinu i sprovodiomo u delo ono što se dogovorimo. Najmanje imamo prava da lažemo svoj narod - istakao je Vučić u Pukovcu.

On je reako da se početkom sledeće godine može živeti bolje, ukoliko budemo štedeli u javnom sektoru i ako se taj novac iskoristi na najpametniji način.

(Telegraf.rs / Tanjug)