Hrvatska neće povući tužbu za genocid!

Kako je istakao hrvatski ministar pravde Orsat Miljenić, tužba za genocid protiv Srbije neće biti povučena jer nisu ispunjeni uslovi koje je Hrvatska postavila

Hrvatski ministar pravde Orsat Miljenić poručio je da tužba za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, neće biti povučena.

- Ne bih govorio o odustajanju, takva šansa više ne postoji. Postavili smo uslove koji nisu ispunjeni, pa tužba i postupak idu dalje - rekao je Miljenić uoči početka usmene rasprave pred sudom u Hagu 3. marta.

On je, kako je prenela agencija Hina, naglasio da Hrvatska veruje u uspeh tužbe protiv Srbije.

- Očekujem da ćemo prikazati šta se stvarno dogodilo, šta je ko kome napravio i da ćemo na kraju uspeti. Očekujem da će pravni zastupnici Hrvatske i svedoci rasvetliti deo hrvatske istorije koji nije rasvetljen u postupcima pred Haškim tribunalom i domaćim sudovima. Vukovar nije samo Ovčara, već čitav niz mesta gde su se dogadjali zločini - rekao je Miljenić, a voditeljka hrvatskog pravnog tima Vesna Crnić Grotić, dodala je da su zastupnici spremni da obrane hrvatsku tužbu, ali i da odgovore na srpsku protivtužbu.

(Telegraf.rs / Beta)