SNS: Đilas da vrati sve što je oteo

SNS je pozvala lidera DS-a da vrati narodu sve ono što je stekao kao gradonačelnik Beograda. Ovaj poziv se odnosi i na "partijske poslušnike i saradnike" bivšeg gradonačelnika Beograda

Srpska napredna stranka pozvala je lidera DS-a Dragana Đilasa da vrati narodu sve ono što je stekao koristeći svoj položaj gradonačelnika Beograda.

Naprednjaci istovremeno pozivaju sve Đilasove “partijske poslušnike i saradnike da urade isto".

- Kada bi oni vratili sve ono što su stekli dok su bili na vlasti, Srbija nikada više ne bi imala budžetski deficit, a standard građana bio bi neuporedivo bolji - ocenila je SNS u saopštenju.

Naprednjaci u reagovanju na izjavu lidera DS-a da će Srbija bankrotirati ukoliko se formira vlada u kojoj će SNS biti vodeća stranka ističu da je Đilas poslednji koji ima pravo da priča o tome kako je narodu teško, "jer svi vrlo dobro znamo da su on i njegovi ortaci, za samo četiri godine, otpustili 400.000 ljudi, razorili javna preduzeća i ponizili čitave generacije, a u isto vreme od svojih privatnih firmi pravili su gigante".

- Demokratska stranka i Dragan Đilas imali su priliku deset godina da pokažu šta umeju, a videli smo samo monopole, vladavinu tajkuna i nazadovanje zemlje - kažu u SNS-u.

Naprednjaci navode da za razliku od "demokrata, koji prizivaju nasilje i ukrajinski scenario u Srbiji, građani, na demokratskim izborima, mogu da odluče o tome kome će ukazati poverenje da sprovede reforme, i od Srbije napravi modernu, pristojnu, uređenu državu”.

- SNS, sa svojim predsednikom Aleksandrom Vučićem, bez obzira na sve otpore Đilasa, nastaviće snažno da se bori protiv korupcije i kriminala, da ojačava ekonomiju, da svojoj državi vraća ugled, a narodu dostojanstvo, ekonomsku sigurnost i prosperitet. Borba protiv korupcije i ekonomske reforme, koje sprovodi SNS, učiniće da i oni ljudi koji podržavaju DS i za nju glasaju - žive bolje - saopštila je SNS.

(Telegraf.rs / Tanjug)