Vehabije prete državi?

- Kad god narod ustane i govori protiv vlasti, oni sprovode akciju protiv muslimana koji uspostavljaju red na zemlji i koji se ne bave nikakvim kriminalom - ističe se u nepotpisanom saopštenju koje se pojavilo na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama pojavile su se pretnje državi i nekim političarima nakon hapšenja vehabija I. C. (26) i S. P. (31), članova mesdžida "Furkan", koji su osumnjičeni da su organizovali slanje mladića iz Sandžaka u Siriju, gde su i sami trebali da krenu.

Na nekim od portala u nepotpisanom saopštenju, za koje se veruje da dolazi iz "Furkana", poziva se i na "ustanak".

Autori u tekstu navode da su "naprijatelji Alahove vere uhapsili dva brata pod izgovorom terorizma kako bi zataškali pravu istinu o teroru koji dolazi od strane političara prema sopstvenom narodu", pišu "Novosti".

- Kad god narod ustane i govori protiv vlasti, oni sprovode akciju protiv muslimana koji uspostavljaju red na zemlji i koji se ne bave nikakvim kriminalom - ističe se u saopštenju nakon koga slede komentari u kojima se vređaju i optužuju pojedini političari, preti državi i poziva na ustanak.

U "Furkanu", tvrde da "samo slede Alahov put" i da nisu nikakvi teroristi i da, kako navode.

Uhapšeni su u Siriju odveli pet-šest Sandžaklija preko "kosovske veze". U Novom Pazaru hapšenje su iskoristili u političke svrhe. Portali bliski verskim vođama i političarima koji su svedočili protiv tih istih vehabija stali su u odbranu uhapšenih.

(Telegraf.rs)