Krim dobio TV kanal i informativnu agenciju

Vlasti Krima su ranje objavile da je privremeno prekinuto emitovanje ukrajinskih televizijskih kanala zbog problema sa masovnim ubacivanjem falsifikovaih informacija na teritoriju Krima

Krim je formirao informativni televizijski kanal "Krim 24" i informativnu agenciju "Kriminform", saopštio je ministar za informacije i masovne komunikacije Krima Dmitrij Polonskij, prenose RIA Novosti.

Po njegovim rečima, televizijski kanal "Krim 24" se formira u saradnji sa ruskim TV kanalom "Rusija-24". Kanal je već počeo sa radom preko drzavne tv kompanije "Krim", državna televizija Republike Krim, koja je u utorak bila predata na upravljanje Ministarstvu za informacije odlukom parlamenta.

- Na bazi DTRK će biti formirana dva kanala: preformatirana DTRK i info kanal "Krim-24" - rekao je Polonskij na konferenciji za novinare u Simferopolju.

On je takođe rekao da je Ministarski savet Krima formirao informativnu agenciju "Kriminform".

- To će biti velika i ozbiljna agencija koja će izveštavati iz celog sveta - rekao je Polonskij i dodao da će na sajtu "Kriminform" biti objavljivane ne samo vesti nego i intervjui, mišljenja politikologa, tekstovi o Krimu u stranoj štampi.

Vlasti Krima su ranje objavile da je privremeno prekinuto emitovanje ukrajinskih televizijskih kanala zbog problema sa masovnim ubacivanjem falsifikovaih informacija na teritoriju Krima.

- Vi ste, dragi novinari, svedoci toga da je na Krimu sve apsolutno mirno, da nema nikakvih sukoba, nikakvih nemira, a ako pogledate neke ukrajinske televiziijske kanale pomislićete sasvim suprotno -  rekao je danas Rustam Termigalijev na konferenciji za štampu.

Termigalijev je rekao da je isključivanje ukrajinskih televizijskih kanala privremena mera.

- Posle referenduma na Krimu i ulaska Krima u sastav Ruske Federacije kanali mogu da budu akreditovani u skladu sa ruskim zakonodavstvom i da nastave sa radom na teritoriji Krima - dodao je on.

Posle smene vlasti u Ukrajini Krim je zakazao referendum o nezavisnosti od Ukrajine i pripajanju Rusiji koji će biti održan 16. marta.

(Telegraf.rs / Tanjug)