BESPLATNA RADIONICA: “Anonimni pesnici” u Domu omladine

Dom omladine Beograda poziva mlade koji vole poeziju i žele da je pišu, da se prijave i budu deo radionice koja će dva meseca u nepromenljivom sastavu raditi zajedno. Dobro su došli i oni koji misle da ne umeju da pišu ili nisu nikada probali, ali žele da se izraze kroz poeziju

Od aprila meseca Dom omladine Beograda pokreće novu, besplatnu radionicu pod nazivom “Anonimni pesnici” namenjenu svim mladim ljudima zainteresovanim za pisanje poezije i promišljanje na temu poezije, koji do sada nisu objavljivali svoje pesme.

Održavaće se od 5. aprila do juna 2014. godine,ukupno deset termina, u Domu omladine Beograda, subotom od 16 do 18 časova.

Broj učesnika je ograničen, a namenjena je uzrastu od 15 do 30 godina. Učešće u radionici je besplatno, ali su prijave obavezne putem mejla: radionice@domomladine.org. Rok za slanje prijava je 25. mart 2014.

Dom omladine Beograda poziva mlade koji vole poeziju i žele da je pišu, da se prijave i budu deo grupe koja će dva meseca u nepromenljivom sastavu zajedno raditi. Dobro su došli i oni koji misle da ne umeju da pišu ili to nisu nikada probali, ali žele da se izraze kroz poeziju.

Cilj radionice je da okupi zaljubljenike u poeziju, koji će se pod vođstvom mentora, ali i u razmeni mišljenja i pesničkih iskustava sa drugim polaznicima, kreativno razvijati i učiti tehnici pisanja pesama.

Mentor radionice je Ognjenka Lakićević. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je i rođena, objavila je dve zbirke poezije (‘Ispod stepeništa’, ‘Ulubljenja’), radi na trećoj, kao i na romanu koji će biti završen tokom 2014. godine. Ognjenka je pevačica grupe Autopark i autor većine tekstova pesama.

Pisane prijave treba da se sastoje od motivacionog pisma u kome će zainteresovani kandidat obrazložiti zašto se prijavljuje, odnosno zašto bi voleo da bude deo ove radionice. Takođe, potrebno je poslati i nekoliko svojih pesama. U slučaju da kandidat do sada nije pisao, mora biti veoma ubedljiv u motivacionom pismu.

Izabraćemo kandidate koji nam deluju najviše zainteresovano za rad i za koje smatramo da bi najviše dobili od ove radionice, a samim tim i najviše pružili ostalim učesnicima kroz grupni rad.

(Telegraf.rs)