Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Olivera Dulića!

Optužnicom su, osim Dulića, obuhvaćeni i njegov nekadašnji pomoćnik Nebojša Janjić, kao i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak

Specijalno tužilastvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra za zaštitu životne sredine Olivera Dulića i dvojice njegovih saradnika zbog nezakonite dodele dozvola firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova duž autoputa tokom 2009. i 2010. godine.

Optužnicom su, osim Dulića, obuhvaćeni i njegov nekadašnji pomoćnik Nebojša Janjić, kao i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Prema nezvaničnim informacijama, oni se sumnjiće da su zloupotrebama položaja pribavili imovinsku korist "Nuba investu" u iznosu većem od 2,5 miliona dinara a na štetu budžeta Srbije.

Optužnica protiv trojice osumnjičenih bila je podignuta i u septembru 2012. godine, ali ona tada nije prošla proveru Apelacionog suda.

U decembru iste godine, ona je vraćena na dopunu, pa su do podizanja nove, prikupljeni novi dokazi. Trojica osumnjicenih, prema navodima izvora iz istrage, negirala su izvršenje krivičnog dela.

(Telegraf.rs)